HTML

FUE Hajáthelyezés,Hajátültetés, Hajbeültetés BLOG

Egy blog, ahol a FUE hajáthelyezést szeretném bemutatni, megosztani másokkal a tapasztalataimat, ezzel segítséget nyújtva azoknak, akik megoldást keresnek a drasztikus hajhullás problémáira. Őszintén, korlátok nélkül! ::: Információk :::: Tapasztalatok :::: Eredmények :::: Képek :::: Beszámolók

Friss topikok

  • sunridermark: @kopasz gyuszi: Gondolkodom azon, hogy amint időm engedi, elindítom a "tapasztalatgyűjtést". Örüln... (2013.06.30. 20:01) Sok levél, sok kritika
  • sunridermark: Szia! Félreérthető az, hogy "hullik-e" vagy nem. Természetesen a haj hullik.... a titok abban van... (2013.06.30. 19:57) Műtét után 7-8 hónappal! Kép!
  • sunridermark: Proscart! Fura, hogy sosem hallottak gyógyszertárakban róla. Ezt urulógus szakorvos írhatja fel c... (2013.06.30. 19:50) Pár információ
  • trinidadi: Nem nyomsz fel újabb képeket??? Kíváncsi lennék hogy alakult a helyzet... (2013.01.10. 15:15) 1. A műtét, az én történetem, tapasztalatom, képeim...
  • sunridermark: @tortabevonó: Persze, töltök fel még, csak egyenlőre nem olyan jelentős a változás. Van néhány az ... (2013.01.10. 15:15) Képek dátumról dátumra

A hajhullás - okok és megoldások, emberi mércével

2010.06.23. 19:24 sunridermark

Figyelmeztetés: Nem vagyok orvos, sem termékforgalmazó. Az itt található leírás az én és mások tapasztalatainak, utánajárásának köszönhetően jött létre.
A megnevezett termékek, szolgáltatások nem ajánlás vagy reklám céljából lettek megemlítve!
Az írás nem tükröz semmi mást, csak a SAJÁT SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNYEMET!



 

A hajhullásról
Ide most egy hagyományos orvos szöveg kéne, hogy hajhullás így blabla, megelőzés így blabla, stb... Nem áll szándékomban kertelni, inkább a saját igazsgáimat írom le, illetve másokét is, akiknek éveik mentek rá, hogy rájöjjenek mitől hullik a hajuk és hogyan segíthetnének rajta.

Miért hullik a hajunk?
Talán van ezzel valami probléma?Nincsen! A lehető legnormálisabb dolog az, hogy naponta hullanak ki hajszálak, majd később visszanőnek. A probléma ott kezdődik, ha "kórós" hajhullásról beszélünk, amikor a várt hajak nem nőnek többet újra, fejbőrünk egyes részein megritkulnak a hajszálak és huzamosabb ideig úgy is maradnak, vagy tovább hullanak.
Érdemes tudni, hogy van átmeneti hajhullás is, amely valaminek kiváltó oka lehet és a probléma gyökeres kezelésével a hajhullás megszűnhet (pl. én gondolok itt olyan termékre, ami nem tesz jót a hajunknak. De megszüntetésével helyreállhat a rend, a regenerálódási folyamat része)
Mi ennek az oka? Ezzel nem kérdeztünk újat, szerintem a tudósok amióta csak élünk vizsgálják ezt a témát, de ez legalább annyira összetett, mint az emberi test maga, minden hatással van rá. Komoly betegségek, hormonális változások, étrendproblémák, gyógyszerek hatása...
Ez egyáltalán nem jó hír, mert ezzel nem lettünk okosabbak. Viszont! Vannak tények, amik már bizonyítottak és ismeretükkel hamar rájöhetünk az igazságra!
Én a legfőbb kiváltó okkal foglalkozok, a fokozott DHT (dihydro-tesztoszteron) hormontermeléssel. Aki utána akar járni, hogy miért, tegye nyugodtan, én ezt az írásomban tényként fogom kezelni.

Mi a megoldás?
Jogos a kérdés. Azzal, hogy tudjuk és elfogadjuk a hajhullásunkat, a probléma még nem oldódik meg. Ha változtatni akarunk rajta, akkor muszáj megoldásokat keresnünk.
Lássuk csak, mivel szolgálnak nekünk a piacon!

Szuper hajnövesztő szerek, formulák, samponok, balzsamok, terápiák, masszázsok, lézeres hajfésű és miegymás...

Személyes véleményem, hogy ezek 1%-ánál látható bármiféle eredmény, az is maximum a stagnálás, mert hajnövesztő szer aminek segítségével hajhagymák keletkeznek, egyenlőre nem létezi. Ha ezek valóban működnének, senki sem foglalkozna már a kopaszodással.


Ezeknek a hirdetéseknek, termékeknek nem szabad bedőlni, mert mind kamu! 
Higyjétek el, tudom miről beszélek! Személyes tapasztalatom van mindenféle termékkel, egyik sem volt képes jelentős eredményt felmutatni, pedig az előírás szerint huzamosabb ideig használtam őket!
Akkor mire jók? 
Néhány használatuk alatt segít abban, hogy a ritkult területeket helyrehozzák, a gyenge hajhagymákat megerősítsék (persze garantálás nélkül). Ez megoldás azok számára akiknek inkább hajvesztési, mint hajhullási problémáik vannak.
A kettőt nem szabadna összekeverni? A termékeket nem szabadna hajhullás elleni szereknek beállítani, mert közük nincs hozzá! Ott ahol egy hajhagyma véglegesen elpuszult, semmilyen szer vagy fényterápiás csimbuk nem hat!

Tehát, akkor mik azok amíg tényleg hatnak azok számára, akiknek rendellenes a kopaszodásuk és megoldást keresnek rá? 
Az emberek azokat fogadják el ténylegesen, amik bizonyítottan működnek, ám nagyon jól tudjuk, hogy mint minden szer, legyen az gyógyszer vagy spray nem hat egyformán minden emberen, viszont ha egy adott hatóanyagra sokan megfelelően reagálnak és ez statisztikailag kimutatható, akkor az adott szer elfogadhatóan hatásosnak mondható! Ne feledjük, hogy a gyógyszerekkel is ugyanez a helyzet, mégis beszedjük őket és 98%-ban az ígért hatást ki is fejtik (persze kinek-ez-kinek-az).
Nézzunk akkor néhány lehetséges terméket, ami eredményt is mutat!
 

  1. Minoxidil hatóanyagú termékek, melynek minoxidil tartalma legalább 5%-os. Miért 5%-os? Mert statisztika szerint az 5%-os minoxidil tartalmú termékekkel valóban jelentős eredményt értek el az emberek többségénél.

    Az tehát biztos, hogy azok számára, akiknek megvan még a hajhagymájuk és kopaszodnak, a folyamatot vissza tudják fordítani vele. A problémát az okozza, hogy amint abbahagyják, újra visszaáll a régi állapot!
    Árát tekintve nem tartozik az olcsóságok közé, havonta 5-6 ezer forintról van szó!
  2. Finasterid, mint hatóanyag. Bár hazánkban a finasterid hatóanyagú gyógyszerek, melyeket elsősorban prosztata problémákra írnak fel, sajnos csak recept alapján szerezhetőek be. Ezt tudtommal csak férfiak szedhetik, hiszen nekik készült. Ez bizony képes megállítani a kopaszodást a férfiak nagy részénél, amíg szedjük, sőt, statisztika szerint 50-60% esetében haj is kezdett nőni ott ahol korábban kihullott, ezért mondhatjuk, hogy garantáltabb mint a minoxidil termékek.
    A férfias vonások meg is erősödnek tőle, hiszen hasonló egy hormontablettához. Potenciát növel, a hajhullást meggátolja és mivel hormonszerű így az izomzat is megerősödik, tehát röviden, a férfias dolgaink megerősödnek :)
    Néhány hátulütő:
    - A spermiumszám kevesebb lesz, így szedése alatt jóval csökken a gyermeknemzési képesség (ha abbahagyjuk,természetesen újra minden ok lesz)
    - Az emberek 2%-ánál (főleg akik antidepresszánsokat szednek, szoronganak, stresszesek) szorongásérzet alakulhat ki, ennek mellékhatásaként libidócsökkenés, stb.. Ilyenkor abba kell hagyni a gyógyszert!

    A kósza hírekkel ellentétben a mellékhatása nem potenciacsökkenés, ez csak azoknál fordul elő, akik erre a gyógyszerre érzékenyek!

    /Megjegyzem én ezt szedem, mert a hajbeültetés után szeretném, ha a régi hajak, amik normálisan DHT-re érzékenyek, nem hullanának ki!
    Nekem ez prevenció miatt van. Akinek pl. elkezdett hullani a haja és nem tart már 3-4 éve és elkezdi szedni, akár vissza is fordíthatja az állapotot/


    Ebből a gyógyszerből is több erősségű van, pl. a Propeciában több, a Proscar nevű tablettában kevesebb finasterid hatóanyag van.
    Árát és szedését tekintve olyan 1000 Ft/hó összegre jön ki.

 


Minden elfogultság nélkül a végleges megoldást továbbra is, véleményem szerint a hajátültetés/hajáthelyezés adja, hiszen ez kézzel fogható. Az átültetett hajak a donorterületről érzéketlenek a DHT-ra!
Ebben sem vagyunk egyformák, ki ennyi hajszálat, ki annyit tart meg egy műtét után, de erre legalább garancia van (és vállalnak is) és kézzel fogható!
(A képeimen még csak párszáz hajszál nőtt ki, de már ez sokkal jobb eredmény mint amit a "csodaszerek" produkáltak és higyjétek el, évi 70-100 ezer forint csodaszerekre pénzkidobás!)

Mellesleg ha drága szereket kenünk a hajunkra, évek alatt ugyanazt a pénzmennyiséget halmozzuk fel, mint amennyit a hajátültetésre költöttünk volna! Melyik jobb?
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajathelyezes.blog.hu/api/trackback/id/tr352104689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása